Beta-hCG we krwi

Przedłużający się brak miesiączki

naturalny cykl miesiączkowy. Aby w 100% wykluczyć ciążę może wykonać Pani oznaczenie beta-hCG we krwi. Zdecydowanie polecam wizytę u ...
czytaj więcej

Prezerwatywa, dwie żółte plamki i ciąża

Cześć, mam na imie Marlena. Ostatnio uprawiałam seks z swoim chłopakiem. Miesiączkę miałam 6.11.2009 r. Po skończeniu stosunku mój facet zauważył na pościeli dwie plamki żółte. Kochaliśmy się z prezerwatywą, poszedł do toalety zobaczyć, czy nie ... wykonać test ciążowy (może pani wykonać test z moczu lub oznaczyć stężenie beta-hCG we krwi). Pozwoli on na potwierdzenie lub ...
czytaj więcej

Negatywny test ciążowy, a okres się spóźnia

Staramy się z mężem o dziecko... spóźnia mi się miesiączka, lecz robiłam test i wyszedł negtywnie... co to może oznaczać...? Pomóżcie! dni z moczu lub oznaczyć stężenie beta-hCG we krwi. Jeśli w ciągu kilku, kilkunastu dni miesiączka się nie pojawi, a test ...
czytaj więcej

Nie wiem czy jestem w ciąży?

Witam. Mam 20 lat i nie wiem czy jestem w ciąży. Robiłam dwa testy tydzień temu i wynik wyszedł pozytywny. Wczoraj zrobiłam 3 test i tym razem okazało się, że w ciąży nie jestem. Miałam lekkie krwawienie przez ostatni tydzień i ogólnie złe samopoczucie. Czy istnieje możliwośc poronienia bez naszej ... ocena stężenia beta- hCG we krwi. Pozdrawiam. Witam mamtakie pytanko Witam mamtakie pytanko ...
czytaj więcej

Czy mdłości, pomimo negatywnego testu ciążowego mogą oznaczać ciążę?

(...) oznaczenie beta- hCG we krwi (wcześniej niż test z moczu daje wynik dodatni). Jeśli wynik będzie ujemny a miesiączka nie pojawi się ... Witam serdecznie! Miesiączkuję bardzo nieregularnie, najdłuższy cykl w tym roku trwał 42 dni, a najkrótszy 26. Ostatni okres zaczął mi się 1 listopada a 8 listopada kochałam się z chłopakiem i ...
czytaj więcej

Czy badanie beta hcg zostało wykonane w odpowiednim czasie i wynik mogę uznać za wiarygodny?

(...) .robilam niby w 3tc.byl pozytywny.czy zrobic teraz kolejny,14 dni od poczatku okresu? (beta-hCG we krwi, spóźniająca się miesiączka) ... :    Witam. Wynik testu ciążowego wykonanego z krwi, w którym wartość beta-hCG jest <1, na chwilę obecną wyklucza ciążę. Może ... W którym dniu po ewentualnym zapłodnieniu ...
czytaj więcej

Czy białe krostki mogą być grożne?*

(...) :  Wysypka, którą Pani opisuje, to prawdopodobnie tzw. trądzik noworodków, wynikający z przejściowego wzrostu stężenia testosteronu we krwi dziecka. Zwykle ustępuje on całkowicie do ukończenia 3 miesięcy i nie jest wcale groźny. Na czkawkę natomiast może pomóc ...
czytaj więcej

Jak długo może trwać krwawienie pierwszej miesiączki po porodzie?

Witam serdecznie! Córeczkę urodziłam 22 lipca b.r. Połóg przebiegał prawidłowo, piersią karmiłam przez 1,5 miesiąca. Kiedy zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne (dla matek karmiących i biorę je nadal, pomimo że już nie karmię) pojawiła się pierwsza ... oznaczeniu poziomu hormonów we krwi oraz o zmianie tabletki antykoncepcyjnej na dwuskładnikową (jeśli nie karmi Pani piersią ...
czytaj więcej

Czy plamienie przed okresem oznacza ciążę?

Witam. Mam 25 lat i wspólnie z mężem staramy się o dziecko, mamy już jedną pociechę, 5-letniego synka. Do stosunku doszło 2 i 3 października, moja miesiączka zaczęła trwała od 16 do 20 września, od czasu odstawienia tabletek antykoncepcyjnych mam 3 dni ... wykonać test ciążowy – oznaczenie hCG we krwi można wykonać już po 7 dniach od zapłodnienia, test z moczu po 10-12 dniach, jednak ...
czytaj więcej

Co może być przyczyną plamienia?

(...) , który mógł zmniejszyć stężenie hormonów we krwi. Trzecia możliwość, to zmiany organiczne - nadżerka szyjki macicy, polip lub ... przerwy). W niedzielę, przy 21. tabletce, pojawiło się plamienie, w poniedziałek nic, we wtorek znowu i w środę tylko dwie ...
czytaj więcej

Czy brak okresu spowodowały leki czy ciąża?

(...) lekarza ginekologa, lub, we własnym zakresie, wykonać test ciążowy dostępny w aptekach na terenie całego kraju. By mieć większą pewność można wykonać również badanie krwi na poziom b-HCG. Ta problematyka jest szeroko omówiona na naszym portalu w ...
czytaj więcej

Kolejna ciąża po ciąży zaśniadowej

2 miesiące temu miałam zabieg usunięcia martwej ciąży. Wynik histologiczno-patologiczny wykazał, że był to zaśniad groniasty częściowy. Moje bhcg po zabiegu to 19,3, obecnie (po 2 miesiącach) 2,13. Wszędzie czytam, że trzeba odczekać przynajmniej pół roku do ... . W Pani przypadku spadek stężenia hCG we krwi jest wyraźny, co dobrze rokuje. Dla pełnego bezpieczeństwa, wskazane byłoby ...
czytaj więcej

Czy po stosunku przerywanym mogło dojść do zapłodnienia?

Mam 20 lat, jakiś tydzień temu kochałam się z chłopakiem. Zanim doszedł zdążył ze mnie wyjść, wytarł się, a chwilę później znów się kochaliśmy. Od wczoraj miewam pobolewanie podbrzusza jakby na okres, a mam go dostać kolo 19 grudnia, tak ogólnie czuje się dosyć ... Pani test ciążowy, aby rozwiać swoje wątpliwości. Wcześniej, dla niecierpliwych, można wykonać oznaczenie beta- Hcg we krwi ...
czytaj więcej

W jakim stopniu stres może opóźnić miesiączkę?

Witam, mam pytanie związane z opóźnieniem miesiączki. Przez prawie 3 lata brałam tabletki antykoncepcyjne. Okres miałam przez to regularnie, ewentualnie przy zmianie klimatu opóźniał się dzień, ale nigdy więcej. Od lipca nie biorę tabletek. Pierwszy okres bez ... , że mogły pojawić się u Pani zaburzenia hormonalne, które można ocenić na podstawie badań hormonów we krwi, wykonanych w ...
czytaj więcej

Czy to prawdopodobne, że jestem w ciąży?

Witam, 30.06 i 1.07 robiłam test z moczu - wszedł pozytwny. 4.07 dostalam okres, ale trochę dziwny. 5.07 zrobiłam badanie z krwi i wszylo <1. 08. 07 powtórzyłam badanie, znow wyszło <1. Okres się skończył 9.07 no i 12.07 znow zrobiłam badanie krw i wszyło znow <1. Nie wiem co myśleć, bo dalej ma objawy ciąży: już przed okresem zaczęły mnie boleć piersi i ... % pewność ...
czytaj więcej

Czy dwie kreski na teście ciążowym oznaczają ciążę?

Witam. Ostatnią miesiączkę miałam 24 października. W trakcie oczekiwania na kolejną zrobiłam już 3 testy ciążowe i pojawia się taka jasnoróżowa, druga kreska. Czy test może się pomylić? Czy moge liczyć na to, że jestem w ciąży? Jutro idę zrobić betaHCG - ... Pani oznaczyć hCG we krwi, a jego wartość w 4-5 tygodniu ciąży mieści się w zakresie 75-2600 mIU/ml. Przyczynę bólów brzucha ...
czytaj więcej

Brak zarodka w pęcherzyku ciążowym

(...) , co robiłam badanie krwi na bHCG. I okazało się, że testy (nawet te 'superczułe') to totalne dno w moim przypadku :). Witam ... tą ciążą nie miałam żadnych problemów. We wtorek idę na kolejne usg, bardzo się boję ale nie tracę nadziei, że będzie ok ... .01.10 negatywny, drugi z krwi 25.01.10 negatywny, poszłam do lekarza dostałam D***na ...
czytaj więcej