Badanie krwi bhcg

Czy badanie beta hcg zostało wykonane w odpowiednim czasie i wynik mogę uznać za wiarygodny?

kilku dniach zrobilam badanie krwi i wykazalo mi 7.01 czyli ciaza a po ponowieniu badaniu wyszlo 0.100 czyli brak ciaza co ... miesiączka i jestem zaniepokojona faktem, że mogę być w ciąży. 27 listopada zrobiłam badanie beta hcg i wynik wyszedł: <1,00. Czy wynik ten mogę uznać za wiarygodny, czy też badanie wykonałam za wcześnie? Czy spóźniający się okres może być przyczyną ... :    Witam. Wynik testu ciążowego wykonanego z krwi, w którym wartość beta-hCG jest <1, na chwilę obecną wyklucza ciążę. Może ...
czytaj więcej

Czy brak okresu spowodowały leki czy ciąża?

(...) pewność można wykonać również badanie krwi na poziom b-HCG. Ta problematyka jest szeroko omówiona na naszym portalu w ... ustępował 23 sierpnia poszła na badanie moczu, morfologię i ob. Wyniki były po kilku dniach i lekarz stwierdził ostre zapalenie nerek ...
czytaj więcej

Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży przy stosunku niezabezpieczonym?

Mam takie pytanie: miałam okres 30.06 do 5.07 a 11.07 odbyłam stosunk bez zabezpieczenia - czy mogę być w ciąży? Dziękuję za odpowiedź. . Aby się przekonać - wykonaj test ciążowy, badanie b-HCG z krwi, a dla zupełnej pewności - skonsultuj się z lekarzem ...
czytaj więcej

Test ciążowy wyszedł pozytywnie, ale lekarz ciąży nie widzi, objawy też mam dziwne - dlaczego?

(...) większości przypadków ją oznacza. Dla pewnośc proszę wykonać badanie poziomu bHCG z krwi i udać się do lekarza na badanie kontrolne za ... test z krwi beta hcg i rozwiejesz watpliwosci. Testy raczej pokazuja prawde co do ciazy , czesciej klamia o braku ciazy . Pzdr ...
czytaj więcej

Kolejna ciąża po ciąży zaśniadowej

2 miesiące temu miałam zabieg usunięcia martwej ciąży. Wynik histologiczno-patologiczny wykazał, że był to zaśniad groniasty częściowy. Moje bhcg po zabiegu to 19,3, obecnie (po 2 miesiącach) 2,13. Wszędzie czytam, że trzeba odczekać przynajmniej ... . W Pani przypadku spadek stężenia hCG we krwi jest wyraźny, co dobrze rokuje. Dla pełnego bezpieczeństwa, ...
czytaj więcej

Brak zarodka w pęcherzyku ciążowym

(...) , co robiłam badanie krwi na bHCG. I okazało się, że testy (nawet te 'superczułe') to totalne dno w moim przypadku :). Witam ... i zrobiłam sobie test z moczu i wyszło mi, że jestem w ciąży. Zrobiłam badanie na bete HCG i mój wynik to 138 063,00, chociaż ... .01.10 negatywny, drugi z krwi 25.01.10 negatywny, ...
czytaj więcej

Jak wygląda pierwsza wizyta u lekarza ginekologa?

(...) zaproponuje obecnie lekarz, to te które powinno się wykonać przed ciążą: badanie ginekologiczne, USG narządu rodnego, cytologia, ewentualnie wymaz z szyjki macicy, badania krwi: morfologia, grupa krwi, glukoza, przeciwciała przeciw toksoplazmie, wirusowi cytomegalii, różyczce, WZW typu B i C, ewentualnie HIV, badanie ogólne ...
czytaj więcej

Choroby wcześniaków

(...) niedojrzałości organizmu przewód tętniczy często pozostaje drożny, powodując mieszanie się krwi nieutlenowanej (z pnia płucnego) z ... antybiotyków. Czasami konieczne są przetoczenia krwi i operacje. Terapia przeważnie jest długotrwała, często pojawiają się powikłania ... jest badanie USG przezcięmiączkowe (ciemiączko to miękka przestrzeń ...
czytaj więcej

Jak przebiega rodzenie łożyska?

(...) krwi matki, na zasadzie dyfuzji oraz osmozy przenikają przez błony półprzepuszczalne naczyń włosowatych, zanurzonych w specjalnym płynie, i przedostają się do krwi płodu. W czasie ciąży ważna jest obserwacja łożyska, a można tego dokonać przez badanie ... się i trwa więcej niż sześć tygodni, jest zbyt obfite, nie zmienia się jego barwa, ...
czytaj więcej

Co jest przyczyną nudności?

Witam. Od kilku dni mam nudności. Zazwyczaj dzieje się to wieczorami, czasem w ciągu dnia. Tydzień temu - w piątek - skończyła mi się miesiączka, trwała ona od niedzieli, czyli 6 dni. W sobotę uprawiałam seks (z prezerwatywą rzecz jasna). Już po ... . Proszę wykonać kontrolne badanie morfologii krwi, hormonów tarczycy. Jeśli wiąże Pani uczucie mdłości z ewentualna ciążą, proszę ...
czytaj więcej

Czy to prawdopodobne, że jestem w ciąży?

Witam, 30.06 i 1.07 robiłam test z moczu - wszedł pozytwny. 4.07 dostalam okres, ale trochę dziwny. 5.07 zrobiłam badanie z krwi i wszylo <1. 08. 07 powtórzyłam badanie, znow wyszło <1. Okres się skończył 9.07 no i 12.07 znow zrobiłam badanie krw i wszyło znow <1. Nie wiem co myśleć, bo dalej ma objawy ciąży: już ...
czytaj więcej

Co mogą oznaczać plamienia w 6. tygodniu ciąży?

(...) współżyciu. Jeśli nie wystarczy cytologia (wykonuje się ją na początku ciąży), lekarz może zalecić kolposkopię (badanie mikroskopowe ... krwi ciemnego kolory a przy tym mialam bol brzucha u dolu troszke sie boje poniewaz przy poprzedniej ciazy poronilam to jest ... .12.2012 zauważyłam (dosłownie) dwie czerwone plamki krwi, a 11-13.12.2012. ...
czytaj więcej

Czy test beta-HCG może być błędny?

(...) :  Witam! Test ciążowy z krwi (badanie poziomu betaHCG) jest metodą o dużej wiarygodności w rozpoznawaniu ciąży. Błąd laboratoryjny ma jednak prawo zawsze się zdarzyć, dlatego koniecznie powinna Pani powtórzyć badanie. Jeżeli wynik będzie ponownie ... badanie HCG wynik tez jest negatywny bo 0,100mlU/ml. Moje objawy nie dawaly ...
czytaj więcej

Czy dwie kreski na teście ciążowym oznaczają ciążę?

(...) Pani oznaczyć hCG we krwi, a jego wartość w 4-5 tygodniu ciąży mieści się w zakresie 75-2600 mIU/ml. Przyczynę bólów brzucha ... . Skierował mnie na badanie Beta HCG , zrobiłam je 29 marca - wynik był odrazu wskazywał na 5-6 tydzień/6-7 tydzień . Do lekarza z tym ...
czytaj więcej